| Topkwaliteit | Laagste prijsgarantie | Voor 15:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending in Nederland boven € 50,- | Vaste verzendkosten België € 15,- | 14 dagen retourrecht |

* Topkwaliteit     * Laagste prijsgarantie    * Voor 15:00 besteld, morgen in huis      * Gratis verzending in Nederland boven € 50,- * Vaste verzendkosten België € 15,-      * 14 dagen retourrecht

FAQ items aan het laden...

VEELGESTELDE VRAGEN

Algemeen

Bij een bestelling vanaf 25 spots maken wij graag een aangepaste offerte voor u. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ja! We maken graag een lichtplan voor u. Maak een afspraak om de mogelijkheden door te nemen.

Vaak ligt het knipperen van verlichting aan de instelling van de dimmer. Op iedere dimmer zit een min/max draaiknopje. Draai het knopje met een schroevendraaier helemaal naar min. Vervolgens draait u trapsgewijs naar rechts net zolang totdat de verlichting niet meer knippert. U hebt nu het minimale dimniveau ingesteld. De range die overblijft vanuit dit minimale niveau naar het maximale niveau van de dimmer is de juiste ‘dimming range’.

U heeft waarschijnlijk een te ‘lichte’ dimmer. U kunt maximaal een wattage van 70% van het totale wattage aansluiten dat op de dimmer is aangegeven.

Trimless collectie

Ja, u heeft altijd een driver nodig. De driver (ook wel transformator) genoemd zorgt ervoor dat de netstroom van de installatie wordt omgezet naar een voltage dat past bij de spot.

Ja, deze functie zit in de driver en niet in de spot zelf.

De inbouwhoogte van de spot is de hoogte van de spot plus een extra marge van ongeveer 1,5 tot 2 cm. Die ruimte heeft de spot nodig om zijn warmte kwijt te kunnen, bovendien kunt u, mocht het nodig zijn, nog bij de bedrading kunnen. Bovendien moet u om dezelfde reden de driver niet op de spot, maar naast de spot op het plafond leggen.

De trimless spots zijn niet uitgevoerd met GU10 lichtbronnen en zijn hier helaas ook niet geschikt voor. Onze ‘The Essentials’ collectie is wel geschikt voor het gebruik van GU10 lichtbronnen (dus ook voor Philips Hue).

Dit is afhankelijk van welk type spot u voor ogen heeft:

  • De lichtbronnen van de Viking collectie zijn vervangbaar
  • De lichtbronnen van de Full collectie zijn nietvervangbaar
  • De lichtbronnen van de E-collectie zijn niet vervangbaar

Nee, de Trimless spots hebben allemaal een IP20 waarde. Het is dus niet mogelijk en zelfs gevaarlijk om deze Trimless spots in de badkamer toe te passen.

Een DAli driver wordt vaak toegepast bij computergestuurde domotica systemen. Deze drivers zijn veel duurder dan onze standaard drivers. Overleg met uw elektriciën welke driver u nodig heeft.

Helaas is dit met onze drivers niet mogelijk.

Dit komt doordat het inbouwframe in de meeste gevallen is meegerekend in de afmetingen van de trimless spots zelf. Echter gaat het inbouwframe verticaal het zaaggat in waarna het weer horizontaal gedraaid wordt en zo op het plafond wordt neergelegd. Dus is de zaagmaat soms kleiner dan de afmetingen van de spot zelf.

Updown collectie

Ja, de Updown verlichting heeft een dimbare driver, het is dus mogelijk om deze verlichting te dimmen door middel van een 220-240V dimmer.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. De Updown verlichting heeft een ingebouwde driver die niet te vervangen is.

De Updown verlichting heeft een IP65 waarde. Het is dus mogelijk om deze buiten op te hangen.

Essentials collectie

In de Essentials-armaturen kan gebruik worden gemaakt van GU10 en MR16 lichtbronnen. Ook kunnen de PHILPS HUE GU10 lichtbronnen worden gebruikt. Let op: bij de volgende modellen mogen ALLEEN de PHILIPS HUE GU10 lichtbronnen worden gebruikt met een vlakke bovenkant: BD11.0800015; BD11.0800021; BD11.0800022; BD11.0800033; BD11.0800039; BD11.0800040

De praktijk wijst uit dat dit vaak niet goed gaat. Ons advies is dan ook om op één dimmer niet te combineren tussen MR16 en GU10 lichtbronnen. Mocht u in een natte ruimte (zoals de badkamer) tenminste één MR16 spotje nodig hebben voer dan de gehele ruimte (er vanuit gaande dat dit op één dimmer wordt aangesloten) in MR16 lichtbronnen uit om er zeker van te zijn dat er geen technische problemen optreden.

Nee, alleen de IP44/IP65 armaturen binnen onze Essentials collectie zijn geschikt om in de badkamer toe te passen. Afhankelijk van de lichtbron die u kiest, is de IP-waarde van de Essential LED inbouwspot IP65 of IP44. Met een MR16 (GU5.3) lichtbron, fitting en 12 Volt driver/transormator, heeft deze badkamerspot een IP-waarde van IP65. Kiest u voor een 230V GU10 lichtbron, dan heeft deze badkamerspot of verandaspot een IP-waarde van IP44. Voor onder een veranda en terrasoverkapping volstaat een IP44 spot. In de badkamer volstaat deze IP44 ook, behalve als de afstand tussen de bodem van het bad of douchebak en de spot in het plafond, minder hoog is dan 225 cm. Dan gebruikt u boven het bad en de douche een MR16 lichtbron en fitting met een 12 Volt driver.

Welke spots kunnen in de badkamer? Welke IP-waarde in de badkamer? IP waarden, IP-waarde, voor LED spots en andere badkamerverlichting. badkamer spots.

Ja, maar wel alléén de Essentials met een IP44 waarde. Alle badkamerspots van B DUTCH zijn minimaal IP44 en dus ook voor onder een veranda of overkapping geschikt. Buiten kunt u ook de Essentials met een IP65 waarde plaatsen maar in principe is dat niet nodig.

Bij sommige armaturen is het zo dat u deze open moet draaien aan de achterkant om het armatuur open te maken. Als u dit heeft gedaan kunt u de lichtbron vanaf de voorkant in het armatuur plaatsen en deze weer dichtdraaien. Hiermee zou het probleem verholpen moeten zijn.

Voor het inbouwen van een Essentials inbouwspot moet u rekening houden met de hoogte van de spot, de lichtbron, de fitting en een ventilatieruimte van 1,45 – 2 cm. Op de productpagina van elke Essential inbouwspot in onze webshop staat de benodigde inbouwhoogte vermeld.